Gesloten autotransporter van Autohaus Klaus Müller

Vandaag kwam dit bijzondere span op mijn pad. De trekker, een Mercedes-Benz Actros 1846 MP3, is an sich niet eens zo heel interessant, uitgezonderd wellicht de frisse kleur, maar de oplegger is dat des te meer. Dat betreft hier een Kässbohrer Ecotrans, een gesloten oplegger voor autotransport.

De eigenaar van de combinatie is Autohaus Klaus Müller, een autotransporteur en afsleper, waarvan één van de specialiteiten gesloten vervoer is. Dit type autotransport word bijvoorbeeld vaak toegepast voor het transport van prototypes, extreem dure auto’s, of in dit geval klassieke Audi’s.

De ‘bijrijderskant’ van de oplegger is geheel gesloten, maar de bestuurderskant kan voor een groot deel open, zodat de personen die de trailer beladen ook weer schadevrij uit de auto’s kunnen stappen, en door het licht wat door de deuren naar binnenvalt kunnen ze zien wat ze doen, ook niet geheel onbelangrijk.

Een ander voordeel van dit systeem ten opzichte van reguliere autotransporters is de enorme laadklep. Vooral bij het laden van lage auto’s komt dit goed van pas. Bovendienis het achtereind van de trailer uitschuifbaar om het laden nog verder te vergemakkelijken. De oprijbanen in de trailer zijn uiteraard op vele manieren verstelbaar, zoals we ook bij reguliere open transporters gewend zijn.

4 Comments

  1. Henk Bakker 19 maart 2013 Reply
    • alexmiedema 19 maart 2013 Reply
      • Henk Bakker 23 maart 2013 Reply
  2. stefan de bruin 19 maart 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *