BMU Woodchipper van Jaring Bakker

Rondom afslag Marsum zijn tot mijn grote spijt veel bomen weggehaald om plaats te maken voor de nieuwe haak om Leeuwarden. Een kleine pleister op de wond is dat het me vandaag wel foto’s heeft opgeleverd van een bijzonder voertuig.

Jaring Bakker uit Noordwolde heeft een bomenrooibedrijf, en hij baalde er van dat hij zo veel concurentie had van ‘gewone’ loonwerkers met een versnipperaar achter de tractor. Om zich te kunnen onderscheiden op de markt bedacht hij zelf een machine, een zelfrijdende kraaningevoerde houtsnipperaar met opvangbunker, gebouwd op basis van een 14 jaar oude Riecam bietenrooier. Het idee werd uitgevoerd door Mesken uit Smilde, die op haar beurt weer een deel van het laswerk uitbesteedde aan een Poolse firma. In 2010 was de door een 410 pk sterke Deutz motor aangedreven machine gereed. De Greentec versnipperaar, met een extra grote invoermond, zit aan de voorkant van de machine geplaatst wat een snelle invoer bevorderd.

4 Comments

  1. Eric vd Molen 20 maart 2013 Reply
  2. Eric vd Molen 20 maart 2013 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *