Volkswagen (do Brasil) L80 ~ Duykers

VW L80
Toen de samenwerking voor lichte trucks tussen Volkswagen en MAN afliep in 1994 (MAN introduceerde de L2000), miste VW een lichte truck in haar programma. Een oplossing werd gevonden in eigen huis: de Braziliaanse bedrijfswagen-afdeling presenteerde in 1995 de VW Delivery, deze werd naar Europa geëxporteerd en bij ons verkocht als VW L80. Hij was slechts in één uitvoering te koop, met een 4,3 liter MWM motor. In 2000 werd de export naar Europa stopgezet, deze motor voldeed niet aan de Euro 3 emissie-norm. In Brazilië is het model nog steeds te koop als instapmodel van de VW Worker.

VW L80

In Nederland is de L80 zeer schaars, voor zover ik weet is hij bij ons nooit nieuw geleverd, als je er al een ziet is het meestal import uit Duitsland. Een tijdje terug zag ik bij de Volkswagen-dealer in Baesweiler een VW L80 staan, maar toen had ik geen tijd hem nader te bestuderen. Vandaag had ik dat wel, dus die kant even op gegaan. Ik had geluk, hij stond gewoon op de standplaats. De autotransport-opbouw is bij Witteveen in het Nederlandse Raalte opgebouwd.
VW L80VW L80

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *