M. Verschoor B.V. uit Sassenheim heeft de afgelopen periode twee Volvo FH16 750 Globetrotter XL zwaartransport trekkers (een 6×4 en een 8×4) en een Volvo FH 460 Globetrotter XL in gebruik genomen. De derde Volvo FH16 750 staat in bestelling. De leveringen zijn gedaan door Volvo Truck Center.

M. Verschoor houdt zich bezig met alle vormen van horizontaal en verticaal transport. Roland Quarré verzorgt de inkoop van de onderneming en is verantwoordelijk voor het wagenpark. “Wij zetten nog niet zo lang Volvo-trucks in voor onze werkzaamheden. De kennismaking met Volvo Truck Center (VTC) is tot stand gekomen, omdat we een aantal Terberg-vrachtwagens met autolaadkranen in gebruik hebben, die zijn voorzien van Volvo-motoren. VTC levert de onderdelen en de service voor die trucks. Wij vinden het echter erg prettig om alles onder één dak te hebben geregeld. Het is bij ons toch veel day-to-day-werk en dan is het wel zo makkelijk als je een vast aanspreekpunt hebt voor je hele wagenpark.”

“Toen we eenmaal hadden besloten te gaan uitbreiden met Volvo-trucks, zijn we bij het aankoopproces op een hele goede manier door VTC begeleid. We hebben het toch over een specifieke tak van sport die wij beoefenen. Het is allemaal zwaar transport waarbij de verdeling van de lading goed moet zijn geregeld. Het vervoer van het ballastgewicht voor de grote hijskranen doen we voornamelijk met eigen materieel (tot 100 ton). Dat moet 100% betrouwbaar zijn en juist daar gaan we de Volvo FH-trekkers voor inzetten. Volvo geeft ons die betrouwbaarheid. Bovendien, Volvo Truck Center Rijnsburg zit lekker dichtbij. De samenwerking bevalt inmiddels zo goed dat we nog een derde Volvo FH16 750 pk besteld hebben.”

Meer dan 40 jaar
M. Verschoor B.V. bestaat inmiddels meer dan 40 jaar en voert hijswerkzaamheden uit op een groot aantal terreinen met o.a. hijskraanverhuur in de bouw, het plaatsen van strandtenten in voor- en najaar, grote kerstbomen, het te water laten van motorjachten, de op- en afbouw van de grote watersporttentoonstelling HISWA, het ophangen van reclameborden en feestverlichting. Alle kranen en medewerkers beschikken over een Schiphol-pas om ook op onze nationale luchthaven te kunnen draaien. M. Verschoor opereert hoofdzakelijk in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarnaast worden ook service en diensten aangeboden op het gebied van windmolens, rijplaten en dragline schotten leggen.

Alex Miedema

Recent Posts

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

3 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

2 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

2 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

3 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

5 dagen ago

Het antwoordformulier voor deelnemers van de jubileumquiz

Kopieer onderstaand formulier naar een mailtje, vul het in, en stuur het naar aamiedema apenkont gmail.com (met twéé a's aan…

5 dagen ago