Volvo FL4

In 1986 werd, een jaar na de FL6, de Volvo FL4 geïntroduceerd. Deze had de 4 liter motor die vrijwel identiek was aan die ook in voorganger model Volvo F4 lag, en die bij de scheepsmotorenafdeling Volvo Penta ook populair was. In 1996 was de opvolger van de FL4 de FLC, de FL4 was toen echter al een paar jaar uit productie. Van de Volvo modellen uit de laatste 25 jaar is de FL4 denk ik het zeldzaamst… Heb er zelf dan ook maar enkele op de foto.


In 2005 stond er één bij een hollandse bloemenveiling.


De laatste keer dat ik er een zag was op 17 augustus 2008, tijdens het Nationaal Oldtimer Festival op Circuit Zandvoort had Mazda dealer Hoebeke uit Rilland haar FL408 meegenomen om een klassieke racewagen mee te nemen.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *