Santana

Santana was een Spaans bedrijf dat in licentie terreinwagens bouwde. Bij ons zijn de Land Rover Defender kloontjes het bekendst geworden, maar men bouwde meerdere Land Rover modellen en zelfs enkele Suzuki modellen. Iveco heeft Santana overgenomen, met name met het oog op militaire orders, maar ook omdat men er van uit ging dat Land Rover zou stoppen met de Defender, zodat men een goede positie zou hebben op de markt van ‘echte’ terreinwagens (een SUV is dat namelijk niet!). Helaas voor Iveco kwamen er minder legerorders dan verwacht en Land Rover bouwt de Defender nog steeds, de Massif was geen lang leven gegund.


Eén van mijn buren gebruikt de Santana voor zijn bedrijf.


Een Series in Amersfoort. Dit model is hier nieuw nooit geleverd maar word regelmatig door Land Rover liefhebbers geïmporteerd. Daarna verkopen ze hem vaak weer zo snel mogelijk overigens, veel onderdelen zijn net niet uitwisselbaar met het Britse voorbeeld.


De Santana 350 is gebaseerd op de Suzuki Vitara.


De pick up versie is voor zover ik weet in Nederland nooit leverbaar geweest.

2 Comments

  1. Jan 16 september 2013 Reply
  2. Arjan Wilbie 29 november 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *