Palen poetsen doe je met een Unimog

In 1996 werd de Unimog UX100 geïntroduceerd, een klein (Multicar-achtig) voertuigje voor overheidsdiensten. Het model was geen succes, er zijn maar een paar gebouwd en al na een paar jaar werden de productierechten naar Hako verkocht, die in diezelfde periode overigens ook Multicar overnam. Ik had dit type als Unimog nog nooit in het wild gezien, en was dan ook blij verrast toen ik vandaag in de verte één voor mijn lens kreeg. Een paar uur later had ik nog meer geluk, en was hij voor mijn neus aan het werk, wat in deze foto’s resulteerde. Dit exemplaar is in dienst bij Landsratsamt Heilbronn en is opgebouwd door Schmidt.

2 Comments

  1. Jan Ten Hoor 6 maart 2014 Reply
    • Alex Miedema 6 maart 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *