Nissan Figaro

Lang voor de New Beetle en de nieuwe Mini had Nissan deze Figaro, een leuke retro kei-car. (Een kei-car is een auto die zo klein is dat hij in het laagste Japanse wegenbelastingtarief valt) Hij werd in 1989 geïntroduceerd, toen werd bekend gemaakt dat de productie 8.000 stuks zou bedragen. Het model was echter zo populair dat men besloot nog 14.000 bij te bouwen. Je kon echter alleen één van deze 12.000 kopen als je meedeed aan een door Nissan georganiseerde loterij en een winnend lot had. De auto was specifiek voor de Japanse markt bedoeld, dus alleen verkrijgbaar met het stuur rechts. Het was de allereerste auto waarbij een CD-speler standaard mee werd geleverd. De looks zijn gebaseerd op die van de Datsun Fairlady, de techniek op de Nissan Micra K10. Bekendste Figaro-rijder is waarschijnlijk Eric Clapton. Niet alleen zijn handen zijn slow, de topsnelheid is slechts 160 kilometer per uur.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *