Nieuw elektrisch automerk van Nederlandse bodem

Nederland is een nieuw automerk rijker. De Nederlandse startup Carice lanceert vandaag de Elektrische Carice MK1: een compacte en sportieve cabriolet met een bescheiden gewicht van slechts 350 kilogram.

Tijdens het Concours d’élegance op paleis Het Loo, hét klassieke auto-evenement van Nederland, zal de Carice voor het eerst getoond worden aan het grote publiek.

“De Carice MK1 is een glimlach op bestelling,” zegt Richard Holleman, oprichter van Carice BV. “Lichtgewicht, wendbaar, milieuvriendelijk en elegant.”

Omdat de Carice maar 350 kilogram weegt – bij een gewone auto is dat al snel 1000 kilogram – is deze een stuk efficiënter in gebruik. “We verbaasden ons erover dat er geen ultralichte elektrische sportwagens bestaan en zijn ze daarom zelf gaan ontwerpen. Minder kilo’s betekent beter weggedrag en minder energieverbruik,” aldus Holleman.

De elektrische sportwagen wordt in Nederland ontworpen en gebouwd. Na een zorgvuldige ontwikkel- en testfase is het moment aangebroken dat de Carice de markt kan bestormen.

De cabriolet MK1 wordt gebouwd op basis van de specifieke wensen van de nieuwe eigenaar. Iedere Carice is daarom uniek. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde topsnelheid of actieradius.

In het ontwerp wordt bovendien veel aandacht besteed aan detail. Zo worden klassieke schoonheid en moderne voordelen met elkaar gecombineerd tot een bijzondere sportwagen.

De verkoop start op 21 juni a.s. tijden het Concours d’élegance. De Carice MK1 kan worden aangeschaft vanaf €22.000 exclusief BTW en zal geproduceerd worden in beperkte oplage.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *