Terberg Urbin ~ Spaarnelanden

24 juni 2014 gespot in Haarlem, een Terberg Urbin. Het was voor de eerste keer dat ik dit model truck zag. Spaarnelanden NV heeft twee identieke exemplaren in bezit, in gebruik voor het legen van vuilcontainers in de krappe binnenstad. De trucks zijn van bouwjaar 2011, hebben een Faun opbouw en Hiab kraan. De trucks zijn geliefd bij het personeel van Spaarnelanden, op twee puntjes na. In plaats van de Faun opbouw had men liever een wat robuustere Geesink gezien. Maar het belangrijkste punt van kritiek is de betrouwbaarheid, de trucks staan veel te vaak in de werkplaats, soms zelfs tegelijk. De Urbin (mooie samentrekking tussen urban en bin, de Engelse woorden voor stedelijk en vuilnisbak) werd niet gebouwd door terminaltrekker- en kipperbouwer Terberg uit Benschop, maar door zusterbedrijf Terberg Techniek uit IJsselstein.
Terberg UrbinTerberg UrbinTerberg UrbinTerberg UrbinTerberg UrbinTerberg UrbinTerberg Urbin

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *