Citroën BX 4×4

Een klein jaar terug had ik al eens een blog over de Citroën BX. Eén van de auto’s uit die blog was een 4×4, daar wil ik nu iets meer van laten zien. De auto is gefotografeerd op zo’n 100 meter vanaf de ingang van de Tatra-fabriek, in het Tsjechische Kopřivnice. In de herfst van 1989 werd d 4×4 voorgesteld, hij was verkrijgbaar als GTI en, zoals hier, als Break. Meestal werd de 1.9-benzinemotor toegepast, op enkele markten ook de kleinere 1.7-benzinemotor. Hij had permanente vierwielaandrijving, met een handmatig instelbare sper op het differentieel tussen de assen in. Door de hydropneumatische vering kon een hoge bodemvrijheid bereikt worden en het 4×4-systeem snoepte niks van de bagageruimte of binnenruimte af, toch werd het model geen succes. Dit kwam waarschijnlijk door de hoge prijs.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *