Koopman autotransport neemt G Möhlmann over

Per 1 september neemt Koopman autotransport, met de hoofdvestiging in Noordhorn, branchegenoot G. Möhlmann Autotransporte uit Neuenburg (bij Oldenburg, Duitsland) over. Alle 90 auto’s van Möhlmann gaan mee, evenals alle chauffeurs. Bij gebrek aan opvolging heeft Möhlmann contact gezocht met Koopman, die met Koopman GmbH al actief is op de Duitse markt, en is men tot een akkoord gekomen. De chauffeurs van de firma zijn vanochtend ingelicht.
Mercedes-Benz Actros MP3

MAN TGS 1st gen

Mercedes-Benz Actros MP2

Zum ersten September übernimmt Firma Koopman Autotransport mit Hauptsitz in Noordhorn (NL), Branchengenosse G. Möhlmann aus Neuenburg (bei Oldenburg, Deutschland). Alle 90 Autos von Möhlmann werden übernommen, ebenso die Chauffeure. Wegen Abwesenheit eines Nachfolgers suchte Möhlmann den Kontakt mit Koopman, mit dem er schon in der Vergangenheit auf dem deutschen Markt aktiv war und es kam zu einem Übereinkommen. Die Fahrer der Firma wurden heute Morgen ins Bild gesetzt.

Edit 31 augustus: Möhlmann is een belangrijke autotransporteur uit het noorden van Duitsland en heeft een aantal grote autofabrikanten (oa VAG en Daimlaer) als klant. Möhlmann is niet alleen actief in het reguliere autotransport, maar ook in hetmeer gespecialiseerde transport van auto’s in gesloten autotransporters. Het bedrijf telt ongeveer honderd medewerkers. Het wagenpark bestaat uit circa tachtig open en tien gesloten autotransporters.

Möhlmann is een stabiel, winstgevend bedrijf dat net als Koopman staat voor: kwaliteit en betrouwbaarheid. De werkgebieden van Möhlmann en Koopman sluiten goed op elkaar aan, waardoor men op termijn een efficiencyslag verwacht. Een ander punt wat er voor zorgde dat Möhlmann een goede aanvulling op Koopman haar portefuille is, is de goede positie in het transport voor VAG (met name VW).

De heer Mölmann en zijn vrouw hebben jarenlang het bedrijf succesvol geleid en bereiken bijna de pensioengerechtigde leeftijd. Na een lange periode van overleg heeft de familie Möhlmann besloten de voortzetting van het bedrijf aan Koopman over te laten. De heer Möhlmann blijft nog twee jaar bij het bedrijf betrokken om er voor te zorgen dat alles goed blijft lopen. Het doel van Koopman is vooralsnog om het bedrijf in zijn huidige vorm zelfstandig te laten opereren. Uiteraard zullen dingen als planning en boekhouding op elkaar afgestemd gaan worden, maar de blauwe Möhlmann-auto’s worden niet overgespoten, net als destijds bij Van Amerongen blijven de oude vertrouwde kleuren nog jaren zichtbaar.

De Möhlmann-organisatie gaat als aparte organisatie onder de afdeling Autotransport van Koopman vallen.

Doordat de diverse auto-importeurs steeds vaker niet meer landelijk bepalen met welke transporteurs ze samenwerken, maar in Europees verband, was het van Koopman van belang om op grotere schaalgrootte te kunnen werken.

6 Comments

  1. derk beekman jr alias truckspotter hgk 30 augustus 2014 Reply
    • Tom Megens 30 augustus 2014 Reply
    • jan 31 augustus 2014 Reply
  2. Volvo Rulez 30 augustus 2014 Reply
    • jan 31 augustus 2014 Reply
  3. klaas 31 augustus 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *