Toyota U²

Onlangs heeft Toyota de U² gepresenteerd. Dit heeft niks te maken met een overgewaardeerde Ierse popband, U² staat bij deze auto voor ‘Urban Utility’. Ondanks de offroadlooks is hij dus vooral bedoeld als stadsauto. Het ontwerp komt van de Californische designstudio Calty, en speelt in op de Doe-Het-Zelf-revival die op dit moment in De Verenigde Staten van Amerika gaande is. Op de bestuurdersstoel na zijn alle stoelen opvouwbaar en uitneembaar. Verder heeft de auto een ramp om laden en lossen te vergemakkelijken. Calty heeft gepoogd een simpel design te combineren met robuuste materialen. Omdat je in de stadsjungle nogal eens een deuk oploopt zijn de zijpanelen extra stevig. Mocht er alsnog een deuk in komen zijn ze gemakkelijk uitwisselbaar. De Toyota U² zal haar publieksdebuut beleven op de World Maker Faire die op 20 en 21 september in New York gehouden wordt.
Toyota U2

Toyota U2

Toyota U2

Toyota U2

Toyota U2

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *