Toekomsttruck: Mercedes-Benz FT 2025

Eén van de grootste verrassingen op de IAA 2014 was misschien wel de Mercedes-Benz FT 2025. Normaal staan de eerste twee getallen in een type van Mercedes-Benz voor het tonnage, de twee getallen daarna voor het aantal pk’s. Daar word in dit geval van afgeweken, het is geen 20-tonner met 250 pk. 2025 staat voor het jaartal dat Mercedes-Benz denkt dat we met dit type truck te maken gaan krijgen. De letters FT staan dan ook voor Future Truck. Deze truck valt vooral op door de dingen die hij niet heeft. Zo heeft hij geen spiegels, geen koplampen, geen grille en vooral geen chauffeur. Er moet nog wel iemand meerijden, maar in principe kan de truck het meeste zelf af, op de ‘automatische piloot’. Een uitkomst dus voor de groep chauffeurs die toch al de hele dag meer op hun smartphone kijkt dan op de weg voor hen. Mocht je dit artikel lezen terwijl je rijdt: FOEI! Keurig daarmee wachten tot je truck jou niet meer nodig heeft, of, als je geen 10 jaar kunt wachten, tot je volgende pauze.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *