Dacia Duster Oroch onthuld op autoshow Sao Paulo

Van 30 oktober tot en met 9 november aanstaande wordt in Sao Paulo (Brazilië) voor de 28e keer de plaatselijke ‘Motor Show’ georganiseerd. Renault presenteert daar de Duster Oroch. In Zuid-Amerika wordt deze onder het merk Renault verkocht, bij ons kennen we deze range van Renault beter als Dacia, dus laten we hem maar gewoon Dacia Duster Oroch noemen, dat snapt iedereen het best.
Dacia Duster Oroch
Hoewel de naam ‘Oroch’ mij persoonlijk aan een Oost-Europees moerasmonster doet denken, heeft de marketing afdeling van Renault er schijnbaar andere associaties bij. De Duster Oroch is een showmodel die moet laten zien hoe een vijfpersoons pick up er op basis van de Duster uit kan zien. De lichte bedrijfswagenmarkt in Zuid Amerika bestaat voor driekwart uit pick ups, Renault wil nu ook een graantje van die markt mee gaan pikken, door minstens twee pick up modellen op de Zuid-Amerikaanse markt te gaan brengen.
Dacia Duster Oroch
Laurens van den Acker, de Nederlandse ontwerper van Renault, wilde met het showmodel de robuustheid van de Duster nog eens extra benadrukken. “Terwijl hij geïnspireerd is door de Duster, is het zelf een robuust voertuig met een assertieve persoonlijkheid, onze lokale ontwerpers hebben een frisse interpretatie van het model geleverd met dit showmodel.”, meld hij.
Dacia Duster Oroch
De auto is echt voor Latijns Amerika ontworpen, het is dus maar de vraag of we deze wagen, als hij ooit in productie komt, ook in Europa tegen gaan komen.
Dacia Duster Oroch
Het glazen zonnedak moet voor voldoende daglicht in de cabine gaan zorgen. Het laadruim is specifiek ontworpen om kitesurfboards in op te bergen.
Dacia Duster Oroch

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *