FBW + Renault = Nüssli

Soms kom je vortuigen tegen op het internet waar je het bestaan niet eens van vermoed… Dankzij een tip van Jan Ellens kwam ik gister op het spoor van dit voertuig. De basis is een FBW uit 1981. FBW staat voor Franz Brozincevic Wetzikon, het is opgericht door Franz Brozincevic e was gevestigd in het Zwitserse Wetzikon. Onder regie van Daimler-Benz is het gefuseerd met die andere Zwitserdse fabrikant, Saurer, tot NAW. Dit bedrijf deed destijds de specials voor Mercedes, zoals kippers met vijf assen voor de Nederlandse markt.
FBW U520 70U
Bij Nüssli, een bedrijf dat niet alleen een transportbedrijf heeft maar ook trucks repareert, kocht men in 1981 een FBW U520 70U. In 1996 was de cabine schoon op, aangetast door de roest. Men besloot dan maar een andere cabine te plaatsen op het chassis met de motor ‘onder de vloer’. En waarom dan niet meteen de grootst beschikbare cabine? Dat werd dus het hok van een Renault Magnum… helaas heeft de truck niet lang zo rond gereden, bij het invoeren van de LSVA, het Zwitserse tolsysteem, werd hij schijnbaar te duur.
FBW U520 70U
FBW EU6A Unterflurmotor.
FBW U520 70U
Ophanging van de cabine.
FBW U520 70U
FBW U520 70U

Vielen dank an Nüssli AG für die Bilder!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *