Mercedes-Benz Antos voor VHC Actifood is gekoeld door de zon

Vanochtend is de eerste van drie bijzondere Mercedes-Benz Antos trucks afgeleverd aan VHC Actifood uit Oosterwolde. De trucks zijn door Carrosseriefabriek Harderwijk voorzien van een Solcar opbouw, dat is een koelopbouw die op zonne-energie werkt
Mercedes-Benz Antos
De koelvriesopbouw heeft een flexibele indeling. De afgeronde hoeken van de opbouw zorgen voor een betere aerodynamica en dus een beter brandstofverbruik. De Solcar opbouw is in de multitemp uitvoering. Dit systeem, met zonnepanelen op het dak, biedt een aantal voordelen ten opzichte van een regulier koel/vriessysteem. Door de gunstige subsidieregeling is de aanschafprijs relatief laag, maar ook de exploitatiekosten zijn laag. Het geluidniveau is laag, de opbouw is dan ook PIEK-gecertificeerd. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij perfect in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen past, zo wordt niet alleen de energie verzorgd door de zonne-panelen, maar ook het koudemiddel is volledig natuurlijk.
Mercedes-Benz Antos
Voor VHC Actifood was dit laatste aspect de belangrijkste overweging om voor koeling op zonne-energie te gaan. Men speelt in op de markt, de klanten willen ‘groen gaan’, en verwachten dat dan ook van hun leveranciers. Koenraad Winter van de horecaleverancier over de aanschaf van de Antos: “Wij hechten veel waarde aan de band met de dealer. Toen de dealer van het merk waar we normaal onze vrachtwagens kopen failliet ging, zijn we naar Wensink gegaan. Voor het lichtere werk hebben we een aantal Sprinters lopen, dus we kennen zowel Mercedes-Benz als Wensink al goed. Mercedes heeft flinke stappen gemaakt in het uiterlijk van de trucks. Volgens de vakbladen zijn ze bovendien ook erg zuinig. Ook in de horeca staan de prijzen onder druk, dus we moeten de kosten zo laag mogelijk houden.”
Mercedes-Benz Antos
Actifood heeft gekozen voor de Mercedes-Benz Antos 1824L met de middellange Classic Space cabine. De Antos is een volledig nieuw ontwikkelde truck, compleet gericht op de distributie vanaf 18 ton. In de ruime cabine zijn zit, zicht en bedieningsgemak goed voor elkaar. De motor levert 240 paardenkrachten en 1000 Nm bij 1200-1600 tpm. Ook in andere modellen van Mercedes-Benz wordt deze Euro 6 motor al langer toegepast, daar heeft hij inmiddels bewezen zeer zuinig en soepel te zijn. De motor is gekoppeld aan een snel en nauwkeurig schakelende Powershift 3 versnellingsbak. Deze zorgt er voor dat onder elke omstandigheid altijd de juiste versnelling wordt gekozen. Dit heeft een gunstige invloed op zowel het brandstofverbruik, de onderhoudskosten en de veiligheid. De Powershift 3 creëert rust tijdens het rijden, iets wat met name in het distributieverkeer belangrijk is. Om nog meer brandstof te besparen is de Antos voorzien van de Ecoroll functie. Deze ontkoppelt de aandrijflijn bij snelheden boven de veertig kilometer per uur als het gas los wordt gelaten. De Antos heeft lange onderhoudsintervallen, tot wel 150.000 kilometer. De hoogwaardige componenten hebben stuk voor stuk een lange levensduur, wat zich vertaalt in lage onderhouds- en reparatiekosten en minimale stilstand. Met de nieuwe Mercedes-Benz Antos kan het dagelijks werk in de levensmiddelenbranche nog beter, duurzamer en efficiënter afgehandeld worden.
Mercedes-Benz Antos

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *