Trucks verlaten team XDakar


Volvo FH 4th gen
Peter van den Bosch, Frits van Eerd en Eimbert Timmermans hebben besloten om te stoppen met Le Dakar. Dit betekent het afscheid van de drie rallytrucks binnen Team XDakar. Erik van Loon zal in 2016 gewoon aan de start staan met de MINI.
DAF CF serie
“Na een prachtige tiende plaats in 2013 hadden we dit jaar natuurlijk maar één doel voor ogen: het algemeen klassement,” vertelt Van den Bosch. “De voorbereidingen zijn prima verlopen. Onze nieuwe truck werd uitvoerig getest en als team waren we goed op elkaar ingespeeld. Maar op de tweede etappe van Dakar kregen we de eerste technische mankementen. Ook de etappes die daarna volgden, waren niet probleemloos. Op de rustdag werd het duidelijk, het algemeen klassement kon ik uit mijn hoofd zetten en finishen was het nieuwe doel. Met het bereiken van de finish in Buenos Aires kwam niet alleen een einde aan Dakar 2015, maar de slotetappe was tevens mijn laatste. Na zes prachtige rally’s heb ik besloten te stoppen met Dakar. Ik heb enorm genoten van deze jaren, maar het is tijd om ruimte te maken voor nieuwe avonturen. In de off-road-wereld liggen nog vele mooie uitdagingen. Vrachtwagen, auto of motor? Ik sta overal voor open!”
Ginaf M3331
Van Eerd besloot voor Dakar 2015 al dat hij voor het laatst zou starten. “Ik heb het nu vaak genoeg gedaan, ik wil graag een andere uitdaging. Altijd heb ik gedroomd van de 24 uur van Le Mans, maar ik ga eens rondkijken naar de diverse mogelijkheden. Ik blijf actief in de autosport, dat is zeker. Altijd heb ik het naar mijn zin gehad, zowel binnen XDakar als binnen de Dakar rally, maar het is nu tijd om dat hoofdstuk af te sluiten en door te gaan met iets anders.”
DAF CF serie
“Ik heb al zo vaak geroepen dat het mijn laatste Dakar was,” vertelt Timmermans. “Diverse keren stond ik aan de finish nadat ik veel had gesleuteld en het hele jaar met maar een ding bezig was. Iedere keer kon ik mijn passie voor de woestijn niet vergeten en besloot ik om toch een nieuwe truck te gaan bouwen of de oude te verbeteren. Ik heb geen seconde spijt gehad van alle tijd en de avonturen die we hebben meegemaakt. Al was dat het oplossen van problemen of de prachtige omgevingen die ik heb gezien, iedere Dakar heeft een eigen verhaal en daar kijk ik vol trots op terug.”
DAF CF serie
Namens Peter van den Bosch, Frits van Eerd en Eimbert Timmermans wil het team iedereen bedanken voor de inzet, de gezellige en sportieve tijden die ze samen hebben beleefd.
DAF CF85

2 Comments

  1. Coen 5 maart 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *