Albert van Uden en Nico Bekx fuseren

De twee Laarbeekse bedrijven Int. Transportbedrijf Albert van Uden & Zn en Nico Bekx Transport fuseren per 1 april 2015. Beide Beek en Donkse familiebedrijven bundelen de krachten om onder de nieuwe naam van Uden-Bekx Transport B.V. gezamenlijk de toekomst in te gaan. Het personeel is op zaterdag 7 maart hierover ingelicht.

Kerngezond transportbedrijf
Beide bedrijven bestaan ruim 50 jaar. Wilbert van Uden vertelt: “Met van Uden-Bekx Transport B.V. ontstaat een kerngezond transportbedrijf met ruim 40 medewerkers en een wagenpark van 32 trekkende eenheden. De activiteiten van ons bedrijf – Van Uden – en die van Nico Bekx Transport vullen elkaar perfect aan. Met het nieuwe bedrijf kunnen wij als allround logistiek dienstverlener aan onze klanten een nog betere en bredere service bieden. Zo beschikken wij dadelijk over de volgende transportmogelijkheden: los gestort, producten met afwijkende maatvoeringen, compleet- en deelladingen, losmogelijkheden met kraan- of kooi-aap.”

Marcel Bekx legt uit: “Het samenwerkingsverband met palletways biedt extra mogelijkheden om het Europees pallettransport verder te versterken, zowel qua aantal bestemmingen als frequenties. De schaalvergroting biedt ook ruimte voor het verder ontwikkelen van duurzame transportoplossingen voor onze klanten.”

Directie
De directie van van Uden-Bekx Transport B.V. wordt gevormd door Wilbert van Uden (45) en Marcel Bekx (51). Hierbij zal Wilbert van Uden als algemeen directeur leiding gaan geven aan de gehele onderneming. Marcel Bekx zal na de fusie als directeur operationele zaken leiding gaan geven aan de planning en de chauffeurs. Beiden gaan zich daarnaast richten op uitbreiding van de acquisitie. “De continuïteit van beide familiebedrijven wordt hiermee voor de toekomst gegarandeerd”, aldus het ondernemersduo.

Veranderingen
De medezeggenschapsprocedures worden volgens Marcel en Wilbert zorgvuldig doorlopen. “Alle personeelsleden blijven in dienst tegen de reeds lopende voorwaarden. Een win-win situatie voor alle betrokkenen. De meer dan 40 medewerkers van van Uden-Bekx Transport B.V. streven naar een persoonlijke logistieke dienstverlening, waarbij de klant centraal staat. Dat was voorheen al zo en zal in versterkte mate ook gelden voor Van Uden-Bekx Transport B.V.”

Bron tekst: mooilaarbeek.nl

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *