Gezocht: meer Mergam foto’s


Mergam 8x6
Vanochtend plaatste Robert Gerritsma op facebook bovenstaande foto met een oproep of er nog meer foto’s bestaan van deze Mergam 8×6 van Spaansen. Deze foto is door een collega van hem genomen.
Mergam 8x6
Mergam bouwde haar eerste truck in 1981. De naam was een samenvoeging van Mercedes en Van Gorp’s Automobiel Maatschappij (GAM), de Mercedes-Benz dealer voor regio Rotterdam destijds. De basis was een Mercedes-Benz 2632AK 6×6 chassis. Deze werd door Contar verlengd en een as bij geplaatst, waarna hij bij Van Gorp afgebwoud werd. Waarschijnlijk zijn er maar drie stuks gebouwd. In 1983 kwam Mercedes-Benz zelf met vierassers voor de Nederlandse markt, bij NAW (voormalige Saurer fabriek) in Zwitserland gebouwd, daarmee was de Mergam overbodig geworden.
Mergam 8x6
Eén van de mannen die bij Contar aan de trucks heeft gewerkt was Kees de Groot, die de overige foto’s van deze blog heeft gemaakt. Het zijn allemaal niet de beste foto’s aller tijden, maar tot vandaag kende ik überhaupt alleen de persfoto van een Mergam, dus ik ben er al heel erg blij mee! Wie weet wat er nog meer boven tafel komt?
Mergam  bouwde haar eerste truck in 1981. De naam was een samenvoeging van Mercedes en Van Gorp's Automobiel Maatschappij (GAM), de Mercedes-Benz dealer voor regio Rotterdam destijds. De basis was een Mercedes-Benz 2632AK 6x6 chassis. Deze werd door Contar verlengd en een as bij geplaatst, waarna hij bij Van Gorp afgebwoud werd. Waarschijnlijk zijn er maar drie stuks gebouwd. In 1983 kwam Mercedes-Benz zelf met vierassers voor de Nederlandse markt, bij NAW (voormalige Saurer fabriek) in Zwitserland gebouwd, daarmee was de 8x6

Mebouwde haar eerste truck in 1981. De naam was een samenvoeging van Mercedes en Van Gorp's Automobiel Maatschappij (GAM), de Mercedes-Benz dealer voor regio Rotterdam destijds. De basis was een Mercedes-Benz 2632AK 6x6 chassis. Deze werd door Contar verlengd en een as bij geplaatst, waarna hij bij Van Gorp afgebwoud werd. Waarschijnlijk zijn er maar drie stuks gebouwd. In 1983 kwam Mercedes-Benz zelf met vierassers voor de Nederlandse markt, bij NAW (voormalige Saurer fabriek) in Zwitserland gebouwd, daarmee was dergam 8x6

Merbouwde haar eerste truck in 1981. De naam was een samenvoeging van Mercedes en Van Gorp's Automobiel Maatschappij (GAM), de Mercedes-Benz dealer voor regio Rotterdam destijds. De basis was een Mercedes-Benz 2632AK 6x6 chassis. Deze werd door Contar verlengd en een as bij geplaatst, waarna hij bij Van Gorp afgebwoud werd. Waarschijnlijk zijn er maar drie stuks gebouwd. In 1983 kwam Mercedes-Benz zelf met vierassers voor de Nederlandse markt, bij NAW (voormalige Saurer fabriek) in Zwitserland gebouwd, daarmee was degam 8x6

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *