Uit het archief: Opel Blitz

Opel begin al in 1904 met de productie van vrachtwagens. Toen de allereerste Opel Blitz in 1931 op de markt kwam, ging het pas echt goed lopen. Een paar jaar later werd dit één van de belangrijkste legertrucks van Adolf Hitler en zijn gevolg. Zelfs Daimler-Benz werd gedwongen een tijd lang Opels te bouwen voor het Duitse leger. In 1952 verscheen het type met de Amerikaanse snoet, die op zijn beurt in 1959 op werd gevolgd door de laatste generatie Blitz, met het kleine neusje. Deze laatste serie was meer een uit de kluiten gewassen bestelwagen dan een vrachtwagen. In 1975 werd de productie gestopt, in Duitsland was de Bedford CF nog wel te koop als Bedford Blitz. Na 1975 zou het enkele decennia duren voor Opel met de Movano weer terug zou komen op de wat zwaardere bedrijfswagenmarkt. Of die ooit net zo’n illustere klank krijgt als de Blitz? De tijd zal het leren, maar ik denk het eerlijk gezegd niet.

3 Comments

  1. Andre 15 maart 2016 Reply
  2. Hein 15 maart 2017 Reply
    • Alex Miedema 15 maart 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *