Regimentsdag Johan Willem Friso 2015

Vandaag (15 april 2015) is het precies 70 jaar geleden dat Fryslân bevrijd is van het nazi-regime. 15 april is sinds enige jaren ook de dag dat het traditionele defilé van Regiment Infanterie Johan Willem Friso uit Havelte gehouden word. Het defilé voerde vandaag van sporthal de Rengers via de Troelstraweg en het Ruiterskwartier naar het Wilhelminaplein (beter bekend als het Zaailand). Op het Zaailand waren aan de ene kant van het plein enkele veteranenvoertuigen opgesteld: een halftrack, Beep en Jeep uit de tweede wereldoorlog en een DAF YP408, een veteraan uit Libanon. Aan de andere kant stonden twee gepantserde rupsvoertuigen met een enorme loop. Als leek denk ik dan al snel dat het een tank is, maar zo mag het schijnbaar niet meer heten. Ze hebben er in ieder geval 44 van, een derde kwam ook nog voor het defilé uit bij het plein staan. Het defilé op deze Regimentsdag Johan Willem Friso werd afgenomen door onder andere burgemeester Ferd Crone, Sietske Poepjes van de provincie en een hele serie pommeranten van het Ministerie van Defensie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *