Rabaud Akera 17E op Intermat 2015

De Rabaud Akera 17E vond ik persoonlijk één van de leukste machines op Intermat 2015, reden genoeg om er in een eigen blogpost even wat extra aandacht aan te geven. De Akera lijkt op een knikdumper, maar is een ‘zelfrijdende bindmiddelverspreider’. Er past 17 kubieke meter bindmiddel in de tank, via twee wormschroeven met een diameter van 460 millimeter wordt dat naar de eigenlijke verspreider gebracht, waarna het in hoeveelheden van drie tot zestig kilo per vierkante meter over het land gestrooid kan worden. De motor komt van Caterpillar en heeft 300 pk. De minimum snelheid is 2,7 kilometer per uur, terwijl de top op 40 kilometer per uur ligt. De aandrijving is naar keuze 6×2, 6×4 of 6×6. Er zijn twee gescheiden remcircuits, één voor de vooras en één voor de achterassen. Alle zes wielen hebben hydraulisch aangestuurde schijfremmen.

One Response

  1. Jan Clevering 24 april 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *