Categories: bedrijfswagennieuws

Nieuwe Scania P410 RMO voor Troost

Onlangs nam Troost Transport en Sierbestrating uit Staphorst een bijzondere Scania P410 in gebruik. De twee-assige trekker is uitgerust met een korte wielbasis (3300 mm) om optimaal op krappe boerenerven te kunnen manoeuvreren wanneer voor Friesland Campina de rauwe melk wordt opgehaald. De trekker wordt gecombineerd met een korte Hobur tankoplegger, gebouwd door Burg Service B.V. in Barneveld. De Scania is afgeleverd door de vestiging Scania Joure.

De krachtbron van de Scania trekker is de uiterst zuinige en soepele 410 pk 13 liter SCR-only motor. In binnen- en buitenland heeft deze motor in korte tijd een indrukwekkende reputatie opgebouwd als efficiënte en duurzame motor. Het lage brandstofverbruik resulteert ook in een lage CO2 uitstoot. Met name voor een voertuig dat veel in nabijheid van leefomgevingen opereert een cruciaal argument. De trekker is verder uitgerust met een 9 tons luchtgeveerde vooras voor optimaal comfort voor de chauffeur. De Scania heeft standaard af-fabriek een ledig gewicht onder 7.000 kg, inclusief brandstof en generator.

De trailer (inhoud 36000 liter) is voorzien van een electrisch-hydraulisch besturingssysteem van VSE die de voorste en de achterste as bestuurt. In combinatie met een trailer-wielbasis van slechts 4600 mm ontstaat een zeer korte draaicirkel. De totale lengte van de combinatie bedraagt slechts 11.400 mm en het totaalgewicht 14.560 kg.

Troost Transport en Sierbestrating uit Staphorst (Onderdeel van Coöperatieve Vervoers Groep – CVG) rijdt rauwe melk van de veehouders naar de productielocatie van Friesland Campina. Tevens is het bedrijf actief in de handel via internet van Sierbestrating onder de naam Budget-bestrating.nl

Alex Miedema

Recent Posts

De oogst van week 18 2021

Deze week lekker veel bijvangst van mijn bezoek aan Henkietoys, want als je in Oudehaske zit zijn Heerenveen en Joure…

6 uur ago

[video] Volvo L465 Kipper uit 1962 – Anne de Boer

"Dag Miedema, hier een foto van een Old-timer Volvo L465 Kipper uit 1962. Eigenaar bekend maar om reden van privacy…

17 uur ago

Tadaaa! Spaansen heeft haar eerste MAN TG3 afgeleverd gekregen

Eerder deze week heeft Bakkerij Pon een taart afgeleverd bij Spaansen in Winkel. Om dat te vieren hadden ze ook…

20 uur ago

De geweldig goed gevulde prijzenpot van de jubileumquiz!

Nog heel even en de jubileumquiz komt online. Maar wat kun je eigenlijk winnen? Dat staat hier onder! Er zijn…

1 dag ago

Nieuwe Tekno modellen week 18 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

2 dagen ago

Tweemotorige Opel C-Kadett als puller

Op het 14de Internationale Treffen Opel Power Nederland wat op 18 augustus 2007 te Sevenum georganiseerd werd, spotte ik deze…

2 dagen ago