Combex neemt Van der Veen Sumar over


DAF 2600
Nadat Combex eerder al het failliete E. van der Veen uit Burgum over had genomen, neemt het bedrijf per 1 juli aanstaande ook Van der Veen uit Sumar over. Van der Veen heeft al een aantal roerige jaren achter de rug, met onder andere de overname van het transport van Kapa, een faillissement en een verhuizing van Garyp naar Sumar. Met de overname zijn de drie grote Friese stenen- en betonvervoerders nu in korte tijd onder één dak gekomen.
DAF XF105
Alle medewerkers van Van der Veen kunnen blijven, er vallen geen ontslagen. Sterker nog, zelfs na de samenvoeging van de beide bedrijven is er nog steeds een tekort aan chauffeurs. Alle contracten blijven hetzelfde, vast blijft vast, tijdelijk blijft tijdelijk en de datum van indiensttreding blijft hetzelfde.
Scania R420
De familie Wagenaar, de huidige eigenaren, blijven bij het bedrijf betrokken. De administratie en planning zullen zo snel mogelijk verhuizen naar Combex, de werkplaats zal op een later tijdstip volgen. Door de korte afstand ziet het bedrijf de vestigingen in Sumar en Eastermar als één standplaats. De TVT regelingen van Van der Veen en COmbex wijken op bepaalde plekken van elkaar af. In overleg met de vakbond komt er één nieuwe TVT-regeling. De naam Van der Veen verdwijnt, deze moet plaats maken voor die van Combex. De auto’s worden niet overgespoten, dus de kleuren blijven nog wel even op de weg te zien. Hetzelfde idee als bij E. van der Veen dus. Voor de Combex-chauffeurs die bij E. van der Veen vandaan komen verandert er door deze overname overigens helemaal niets.
Scania R500
Gelukkig hebben we de foto’s nog…
DAF XF105

DAF XF95

DAF XF95

DAF 95

DAF XF95

Scania R420

DAF 95

DAF XF95

DAF XF95

2 Comments

  1. Harry 14 juni 2015 Reply
  2. SJB 14 juni 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *