Alfa Romeo SZ


Zo nu en dan hebben ze bij Alfa Romeo (en Scania) dealer Rinsma in Berlikum hun Alfa Romeo SZ uit 1991 buiten staan. Dit was gisteren (5 september 2015) ook weer het geval, ik kon me er niet van weerhouden even een rondje om deze prachtige auto heen te lopen.

‘SZ’ staat voor Sprint Zagato. Zagato heeft de auto ook ontworpen en gebouwd, maar de techniek kwam van Alfa Romeo en haar moederbedrijf FIAT. De SZ is op de motorshow van Geneve in 1989 geïntroduceerd, toen nog als prototype onder de naam ES-30 (Experimental Sportscar 3.0 litre).

De SZ is maar in één kleurenschema geleverd, rood met grijs dan en lichtbruin leren interieur. Er zijn in totaal 1036 exemplaren vervaardigd, waarvan 10% direct richting Japan ging. De V6 12V motor had 2959 cc inhoud, die 210 PK (154 kW) leverde bij 6200 omwentelingen per minuut.

One Response

  1. Patrick 6 september 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *