Bijzondere Volvo FM 500 10×4 met 365 tonmeter kraan voor Louis Huys


Volvo FM 4th gen
Louis Huys Speciaaltransport en Kraanverhuur heeft een Europese primeur met de nieuwe Volvo FM 500 10×4, voorzien van een 365 tonmeter autolaadkraan-opbouw van Erkin World Power. De nieuwe aanwinst van Louis Huys is uitermate geschikt voor hijswerkzaamheden onder dak. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim in Venlo.
Volvo FM 4th gen
De nieuwe Volvo FM 500 10×4 heeft drie gestuurde en twee aangedreven assen. De configuratie bestaat uit een 9-tons vooras, een door Terberg Techniek opgebouwde 10-tons gestuurde voorloopas en een tridemstel met twee 12-tons aangedreven assen en een gestuurde 10-tons naloopas. De hele truck is luchtgeveerd. Wim Huys, directeur: “Volvo Trucks heeft een geweldige rol gespeeld in de totstandkoming van deze truck. Het is een voor ons totaal nieuw concept, dat een belangrijke uitbreiding vormt voor het onder dak hijsen. Je moet dan denken aan het verplaatsen van machines of complete productiestraten.”
Volvo FM 4th gen
Breder inzetbaar
De 365 tonmeter autolaadkraan werd geleverd door Erkin World Power uit Turkije. Met de hoofdmast kan de 365 tonmeter kraan, type ER-365 000L-8, maximaal 72 ton hijsen. De hijshoogte is maximaal 53 meter. Extra ballast en een Fly-jib worden zo nodig op een aanhanger vervoerd. Het chassis is voorzien van twee extra zware stempels aan de achterzijde van de truck. Tijdens het rijden wordt de kraanmast over de extra lage cabine gelegd. “De kraan heeft een enorme capaciteit, waardoor we inpandig met zware gewichten kunnen werken. Uiteindelijk is dat een van onze specialisaties geworden, waarbij we horizontaal en verticaal transport combineren. We beschikken over verschillende combinaties met onder meer een 150 tonmeter kraan. Door de komst van de 365 tonmeter kraan kunnen we in feite alle hijswerkzaamheden tot 120 ton kraancapaciteit, zelf uitvoeren”, besluit Wim Huys.
Volvo FM 4th gen

Volvo FM 4th gen

Volvo FM 4th gen

Volvo FM 4th gen

Volvo FM 4th gen

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *