De nieuwe uploader van truckfan staat live

Zojuist is een langgekoesterde wens van mij in vervulling gegaan: de nieuwe uploadfunctie voor truckfan.nl is voor iedereen online gegaan. De afgelopen dagen ben ik er al druk mee aan het testen geweest om de laatste bugjes er uit te halen. Bij het testen heb ik direct maar het rottigste klusje gepakt: alle foto’s van een truckrun uploaden. Normaal was ik daar twee dagen meer dan fulltime mee bezig. Gisteravond was ik in een uurtje klaar, terwijl ik het nota bene rustig aan deed… De oude uploader blijft ook nog even online naast deze nieuwe, speciaal voor de mensen die moeite hebben met aan nieuwe dingen te wennen.

Een aantal voordelen van de nieuwe uploader:
– Je kunt nu ook uploaden vanaf je mobiel.
– Je kunt ook foto’s die al online staan, bijvoorbeeld op facebook of in een dropbox, uploaden met deze uploader (de Nederlandse copyrightwetgeving blijft uiteraard wel onverminderd van kracht, maar dat spreekt voor zich).
– Je kunt direct bij het uploaden al een bedrijf en trefwoorden selecteren.
– Je hoeft niet meer in een dropdown menu te scrollen naar het goede merk en type, maar kunt gewoon door te typen beginnen met zoeken naar het goede model.
– Tijdens het uploaden kun je inzoomen op de foto, ideaal om het typeplaatje, kenteken of de bedrijfsnaam nog even te lezen.
-Bij meerdere foto’s van hetzelfde merk kun je de gegevens kopiëren van een vorige foto
– Foto’s worden in hogere resolutie opgeslagen en scherper getoond op telefoons, tablet en beeldschermen met extra veel pixels
– Geuploade foto’s worden automatisch gebackupped naar Amazon S3
– Het roteren van foto’s werkt betrouwbaarder

Tinus heeft weer een mooi staaltje vakwerk afgeleverd dus!

Speciaal voor iedereen die het toch nog wat lastig vind, een stap-voor-stap-uitleg van het uploaden van een foto vanaf de harde schijf van je computer. Mocht er alsnog iets niet lukken kun je dat hier aangeven.

Stap 1: ga naar de nieuwe uploader.

Stap 2: klik op de blauwe balk en ga naar de locatie op je computer waar de foto’s staan.

Stap 3: selecteer de foto’s die je wilt uploaden. Je kunt zo veel selecteren al je wilt. Ik zelf kies er voor ze per 10 te uploaden, bij de eerste 10 foto’s is het gemakkelijker de gegevens te kopiëren. Druk daarna op ‘Openen’.

Stap 4: geen paniek, even een tel wachten, of een halve tel, afhankelijk van hoe veel en hoe groot de foto’s zijn die je wilt plaatsen.

Stap 5: klik op ‘klaar’

Stap 6: tijd om de gegevens in te voeren voor de geselecteerde foto’s. Merk en model spreekt voor zich, bedrijf ook. Trefwoorden kun je ook toevoegen, hoe meer hoe beter, als ze maar nuttig zijn. Denk aan de ‘transportbegeleiding’ tag bij de Opel. Sommige trucks kun je vooral aan het typeplaatje herkennen, als je met je cursor/muis/vinger over de thumbnail zweeft zoomt hij automatisch in.

Stap 7: Als van meerdere foto’s de gegevens overeenkomen (zelfde merk, model, eigenaar, opbouw en trefwoorden) kun je die met één druk op de knop kopiëren.

Stap 8: Als je alle gegevens geplaatst hebt druk je op ‘plaatsen’ (zoals je ziet kun je ook meerdere bedrijven op één foto selecteren)

Stap 9: Je foto’s staan online. Nu is het wachten tot de toppers binnen komen stromen. In de rechterbovenhoek van de foto’s is het truckfan logo stijlvol in de foto geplaatst, wat foto’s stelen ontmoedigt.

Het lijkt heel wat, zo in deze stappen, maar het werkt enorm intuïtief. Na één keer op deze manier uploaden wil je waarschijnlijk niet meer anders.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *