Saab 9-7X ‘TrollBlazer’ in het wild


Er schijnen nog maar een hand vol Saab 9-7X in Nederland rond te rijden. Eén daar van is regelmatig in Leeuwarden te zien, onlangs had ik hem eindelijk voor de lens, tijdens een van de zeldzame keren dat ik blij was dat het wel erg lang duurde voor het verkeerslicht op groen sprong.

De Saab 9-7X was een model uit de nadagen van Saab. Dit exemplaar is uit 2006, het eerste jaar dat hij in Nederland te koop was. In 2008 ging hij al weer uit productie. Hij werd niet, zoals de meeste andere Saabs, in het Zweedse Trollhättan gebouwd, maar in het Amerikaanse Ohio, samen met de zustermodellen Chevrolet Trialblazer en GMC Envoy. Daar dankt het model ook haar bijnaam ‘TrollBlazer’ aan. De 9-7X is de grootste Saab ooit gebouwd. De Saab 9-7X uit deze blog is uitgerust met een 4,2 liter 6-cilinder GM motor, maar hij was ook leverbaar met een V8 motor van maar liefst 5,3 liter.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *