Van KAF naar KTF

KAF 8546
P. van der Kooij had altijd speciale trucks nodig voor haar net zo speciale werkzaamheden: steentjes op daken blazen, maar ook er van af zuigen. Deze truck kon DAF niet leveren en men vond GINAF te duur. Nadat eerder al een aantal DAF 2900 in eigen beheer omgebouwd waren, kwamen er in 1996 twee of drie trucks op de weg die zo ver omgebouwd waren dat het niet meer DAF mocht heten. Dit werden de KAF 8546‘s. De Eindhovense truckbouwer vond dat toch te veel op haar eigen naam lijken, zodat de A’s in de grille vervangen werden door T’s. Niet meer Kooij’s Automobiel Fabriek maar Kooij’s Truck Fabriek. Ik dacht dat deze trucks wel al lang in kleine stukjes geknipt zouden zijn, maar toen ik het kenteken van de BF-FF-56 natrok bleek dat die pas in juni 2015 op export is gegaan. Zouden we hem binnenkort weer op zien duiken in een blog over trucks in Suriname? Ter illustratie nog een paar foto’s van 2900’s.
DAF 2900
DAF 2900
DAF 2900

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *