Daewoo Tico, de stadswagen uit het oosten


Een auto die bij ons voor zover ik weet nooit is verkocht, maar in Oost-Europa tot een paar jaar terug nog wel aardig geliefd was, is de Daewoo Tico.

De Daewoo Tico was van 1991 tot en met 2001 in productie. Hij was gebaseerd op de Suzuki Alto uit 1988. De 48 pk sterke drie-cilinder motor had een inhoud van 796 cc en was gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen. Voor de Koreaanse markt was ook nog een drietraps-automaat leverbaar. Vanaf 1996 werd hij ook in Polen (bij FSO) en Oezbekistan gebouwd, vanaf 1998 zelfs nog een paar jaar in Roemenië, in de voormalige Oltcit fabriek. De opvolger van de Tico was de in 2000 gepresenteerde Matiz, die ook bij ons mateloos populair was. Meer auto voor je geld krijgen dan bij de Matiz kon bijna niet, en het design was minder verschrikkelijk dan we van Daewoo gewend waren.

In Zuid-Amerika werd de Tico verkocht onder de naam ‘Daewoo Fino’. Tot op de dag van vandaag is het model erg populair als taxi in Peru.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *