LTM1500 heeft eerste hijs in Leeuwarden


Van de 115 meter hoge Achmea-toren in Leeuwarden moest dit weekend de glazenwas-installatie worden vervangen. Zo’n installatie is niet heel zwaar, maar omdat hij toch wel een heel stuk de hoogte in moet is daar een grote kraan voor nodig. Deze werd door Verschoor uit Sassenheim ingezet, een Liebherr LTM1500-8.1, die direct zijn eerste klus had in Leeuwarden. Naast deze kraan zijn er ook diverse ‘hulptroepen’ nodig, voor het helpen opbouwen en voor het transport van de jib en de contragewichten bijvoorbeeld. Het hele feestje heb ik drie keer gezien. Eerst kwam ik ze tegen op de Afsluitdijk terwijl ik voor een vergadering onderweg was naar holland. Een erg indrukwekkend gezicht, zo’n konvooi!


Na de vergadering ben ik direct naar Leeuwarden gesprint om met het laatste daglicht nog wat foto’s te maken van het opbouwen van de kraan.


Vanmiddag rond het middaguur was ik er weer. Al ver buiten de stad was de kraan zichtbaar, maar tegen de tijd dat ik op de Lange Marktstraat aankwam waren ze de mast aan het neerleggen. De eerste glazenwasinstallatie is inmiddels vervangen, maar door de harde wind is het te risicovol om nu de tweede ook nog te vervangen. Hopelijk gaat de wind wat liggen zodat deze later vandaag vervangen kan worden, anders zullen ze nog een keer terug moeten komen… Iets wat me behoorlijk duur lijkt, als je ziet hoeveel materieel en personeel er bij zo’n op het eerste gezicht toch relatief eenvoudige klus betrokken is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *