12.18: de LIAZ met Steyr cabine

LIAZ 12.18
De ‘standaard’ trucks uit het voormalig oostblok kennen we allemaal wel, veel minder bekend is dat er ook heel wat af werd geëxperimenteerd. Vooral in Tsjechië konden ze er wat van. Een goed voorbeeld is de Liaz 12.18, met Steyr cabine. Dit type is in 1995 geïntroduceerd en ging in 1996 in productie. Omdat er in Tsjechië geen goede cabine voorhanden was voor zo’n middenklasse truck werden deze ingekocht bij Steyr. Niet lang na de introductie van dit model raakte LIAZ in de financiële problemen, er zijn er slechts tussen de 7 en 10 van gebouwd. Ik had het geluk één van die trucks op 4 september 2006 in Praag tegen te komen. Toen nog geen idee van hoe speciaal deze is, anders had ik wel wat meer foto’s gemaakt.
LIAZ logo
LIAZ 12.18

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *