Sbarro Challenge 1 bij Louwman


In de jaren ’80 was de wigvorm erg populair bij het auto-ontwerpen. Het ultieme design in die categorie is de Sbarro Challenge 1 uit 1985, die in het Louwman Museum te zien is. Dat is niets meer dan een wig op wielen. Zelfs spiegels heeft hij niet: in plaats daarvan zitten er camera’s op de achterkant, die gekoppeld zijn aan monitoren in de deuren. De techniek komt van Mercedes-Benz. De auto is uitgerust met allemaal ‘ultramoderne’ snufjes, zoals een CD-speler en eer videorecorder. Misschien is deze auto wel de voorvader van alle dashcamfilpmjes?

De Cw-waarde van de Sbarro Challenge 1 is 0,26. Dat is ook nu een hele nette waarde, gelijk aan bijvoorbeeld de BMW i8.


No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *