Chase Highwheeler Delivery Van bij Louwman

Chase Highwheeler Delivery Van
Chase was een fabrikant van ‘highwheelers’ uit Syracuse, New York (USA). Het bestond van 1907 tot en met 1912. De Chase Highwheeler Delivery Van van het Louwman Museum stamt uit 1908. Hij is uitgerust met een 2,6 liter grote luchtgekoelde tweecilinder motor.
Chase Highwheeler Delivery Van
Deze bestelwagen is een echte ‘barnfind’, hij stond in een verlaten schuur in Indiana (USA) tussen de tractoren en ander agrarisch materieel.
Chase Highwheeler Delivery Van
De zogenaamde highwheelers, auto’s die hoog op de grote wielen staan, waren met name populair op het platteland in het (toen nog wilde) westen van de Verenigde Staten. Lagere auto’s bleven al snel steken in de zandwegen.
Chase Highwheeler Delivery Van

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *