Daimler 6-HP Twin-Cilinder Six-Seat Brake van Louwman

Het ziet er uit als een uit de kluiten gewassen bolderkar, maar de Daimler 6-HP Twin-Cilinder Six-Seat Brake van Louwman Museum zou je kunnen zien als een voorloper van de MPV.De ‘laadbak’ is niet direct ingericht voor goederenvervoer, maar langs de wanden staan banken om op te zitten. De auto uit 1897 is nog in originele toestand, zelfs de stuurstang en gloeibuisontsteking, wat veel eigenaren van auto’s uit de oertijd lieten vervangen, zijn nog aanwezig.Deze auto is niet een creatie van Gottlieb Daimler, maar komt bij het Britse Daimler vandaan. Dat kocht in 1891 patenten op Daimler motoren en begon in 1897 zelf met de productie van auto’s. Deze hadden een goede naam in kwaliteit, zo was dit exemplaar nog tot en met 1924 regelmatig in gebruik.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *