Lotus Monza


Op 25 juni 2006 hield het opel-forum een meeting bij Scorpion tuning in Utrecht. Daar ben ik naar toe gereden met mijn Citroën Visa… Opel is niet ‘mijn’ merk, maar bepaalde modellen weet ik toch wel te waarderen, waaronder de Monza. Op deze meeting was een wel hele bijzondere Monza aanwezig, uitgerust met een drie liter motorblok. De auto in kwestie is in 1982 gebouwd en kwam in 1995 naar Nederland. Hij is tot op de laatste schroef door Lotus getuned. Een paar jaar na ik deze foto’s heb genomen, in 2011, is de auto verkocht. Als het goed is rijdt hij nog steeds in Nederland rond. De inspiratie van deze auto komt natuurlijk bij de Lotus Omega vandaan, een legendarische samenwerking tussen Lotus en Opel die je tussen 1990 en 1992 kon kopen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *