MAN debuteert met TGE in bestelwagensegment


MAN TGE
MAN debuteert in de wereld van bestelwagens met de gloednieuwe TGE. Met de TGE introduceert MAN een bestelwagen als aanvulling aan de onderkant van het huidige truckassortiment en kan het merk nu dus al een bedrijfswagen leveren vanaf een GVW van 3 ton. Speciale TGE verkoopadviseurs garanderen voor iedere individuele klant een maatwerkoplossing.

Volwaardige serviceprovider
Met een laadvermogensrange van 3,0 tot 50 ton ontwikkelt MAN zich tot een volwaardige serviceprovider die voor elke transportbehoefte een passende oplossing biedt. Met de nieuwe TGE brengt MAN al zijn bekende klantgeoriënteerde diensten van het trucksegment nu naar de bestelwagenklasse. Daarbij heeft de beste oplossing voor de klant altijd de prioriteit. Speciaal getraind en opgeleid personeel is beschikbaar als kundig contactpunt. Jaren van ervaring en een soepele integratie met uiteenlopende opbouwers zijn daarbij net zo belangrijk. Bij de ontwikkeling van de TGE stond het teamwork tussen klanten, opbouwers, sales en service centraal. Dit heeft geresulteerd in een bestelwagen met een optimale gebruikswaarde gedurende zijn gehele levensduur. Met de laagste cW-waarde van slechts 0,33, het laagste brandstofverbruik in zijn klasse en lage reparatie- en onderhoudskosten maakt de MAN TGE indruk en staat hij garant voor de beste Total Cost of Ownership (TCO) in zijn klasse.

Volop ruimte en hoge laadcapaciteit
Het aanbod van carrosserievarianten bestaat uit meerdere bestelwagen versies en chassis-modellen met enkele en dubbele cabine. Vanzelfsprekend kan deze laatste af fabriek met een breed aanbod aan opbouwmogelijkheden worden geleverd. De nieuwe MAN TGE biedt een keuze uit twee wielbases, drie dakhoogten en drie lengteversies. De lengte van de gesloten bestelbussen loopt uiteen van 5.983 mm tot 6.833 mm en zelfs 7.388 mm voor de MAN TGE met grote overhang. De hoogten worden geschat op 2.340 mm, 2.575 mm en 2.800 mm. Afhankelijk van de gekozen uitvoering bedraagt het maximale laadvolume 18,3 kuub. Standaard wordt de TGE geleverd met een van LED-verlichting voorziene laadruimte. De basisversie van de MAN TGE begint bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 3 ton en loopt op tot maximaal 5,5 ton. Via een trekhaak kan met een aanhanger nog eens maximaal 3,5 ton worden toegevoegd. Het maximale laadvermogen van 1,5 ton van de 3,5 tons uitvoering is opvallend.

Veelzijdige en efficiënte aandrijflijn
Het aanbod aan beschikbare aandrijflijnen is eveneens uitgebreid. Afhankelijk van het totale toegestane gewicht bestaat de keus uit voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving. In alle gevallen kan die aandrijving gecombineerd worden met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 8-traps automaat. Met de MAN TGE introduceert MAN een compleet nieuwe generatie dieselmotoren. Die debuteerde ruim een jaar geleden in de volledig nieuwe en succesvolle Volkswagen Transporter en staat daarmee wederom borg voor een lange levensduur en betrouwbaarheid. Bovendien werd de krachtige viercilinder speciaal ontwikkeld met het oog op de ‘zware’ vereisten die aan een bedrijfswagen gesteld worden. Verbruik en degelijkheid spelen daarbij een grote rol, twee eigenschappen die de MAN TGE nu combineert met nieuwe, optimale verbruiks- en milieuwaarden. De reeks 1.968 cc motoren bestaat uit vermogensvarianten van 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk en 130 kW/177 pk.
MAN TGE
Comfort en gebruiksgemak voor alledag in het interieur
Achter het stuur van de TGE verandert de typische werkomgeving van een bedrijfswagen in een ware leefomgeving. Talloze doordachte opbergmogelijkheden ondersteunen de bestuurder bij zijn dagelijkse werkzaamheden. De bestuurdersstoelen – beschikbaar in vier verschillende designs – bieden maximale ondersteuning en vorm voor een optimaal comfort op lange afstanden. Slijtvaste bekleding – afkomstig uit de truckserie – staat borg voor een lange levensduur.

Hoog veiligheidsniveau dankzij assistentiesystemen
Met de standaard EBA (Emergency Brake Assist) levert MAN een significante bijdrage aan de verkeersveiligheid. Sensoren bespeuren gevaarlijke afstanden ten opzichte van een voorligger en ondersteunen bij het verkorten van de remafstand. De geïntegreerde EBA-functie voor in de stad remt de auto bij lage snelheden ook automatisch af en beperkt daarmee de kans op ongevallen, uitval en reparatiekosten.

De optionele achteruitrij-assistent helpt in situaties als het verlaten van een parkeervak. Aanvullend kan desgewenst ook een Trailer Assist functie worden ingeschakeld. De elektromechanische stuurbekrachtiging compenseert tegenstuurreacties, bijvoorbeeld in het geval van zijwind.

De adaptieve cruise control garandeert een hoog comfortniveau op lange stukken snelweg. De vermoeidheidsherkenning en het multicollision remsysteem vergroten het algehele veiligheidsniveau. Laatstgenoemde kan een aanzienlijke aanrijding met obstakels of andere weggebruikers voorkomen.
MAN TGE
Uitstekende service
Verder profiteert het nieuwe bestelwagenaanbod van de zakelijke services van MAN. Die staan bekend om hun ongecompliceerde hulp – zelfs zonder afspraak bij de dealer -, snelle assistentie bij noodgevallen in het weekend of ’s nachts en lange openingstijden. Bij die services ligt de focus zowel op de auto zelf als op flexibele onderhouds- en reparatiecontracten. Verlenging van garantie, mobiliteitsgarantie en een 24-uurs pechhulp voltooien het aanbod aan werkplaatsservices.

Verder biedt MAN klanten financiële diensten op maat die zowel de fleetmanager als de eigenaar bijstaan bij de aanschaf van de auto en de inzet ervan.

Voor een continue, professionele bijscholing van het rijniveau van de bestuurders is via MAN ProfiDrive een brede selectie cursussen beschikbaar. Diverse daarvan trainen bestuurders op hun reactie bij een noodgeval, hoe ze zo zuinig mogelijk kunnen rijden en hoe ze lading veilig kunnen vastzetten. Met deze diensten kunnen de gebruiker en eigenaar samen een compleet zorgenvrij pakket samenstellen, zoals dat maar zelden wordt aangeboden in het segment van de lichtgewicht bestelwagens.

Kortom, bedrijven kunnen rekenen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de MAN TGE alsmede op de service van de MAN organisatie.
MAN TGE
De nieuwe MAN TGE is vanaf maart volgend jaar te bestellen. De productie start in april 2017. De marktintroductie in Nederland staat twee maanden later gepland.

2 Comments

  1. Jan van den Berg 12 augustus 2016 Reply
    • Alex Miedema 13 augustus 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *