AB heeft DML gekocht


DAF XF95
Het overnamepad van AB Transportgroep (de transport-tak van A-Ware, voorheen beter bekend als AB Texel) is nog niet voorbij, men heeft wederom een bekende transporteur op het gebied van agrarisch transport over genomen. Dit keer is dat DML (De Marne Loodsen) uit Wehe den Hoorn. Dit bedrijf werkt veel met eigen rijders maar heeft ook eigen auto’s. Men is erg actief in het aardappel transport, waarbij veel voor de HZPC gewerkt wordt. De logistieke dochter daarvan, ZOS, heeft een vestiging bij DML om de hoek in aardappel-metropool Wehe den Hoorn.
Scania R450
Over AB Texel
Aad Bakker begon in 1923 als een fouragehandel op Texel. De vierde generatie besloot het familiebedrijf te transformeren in een transportonderneming. Dat begon klein, met slechts twee trucks. Aanvankelijk vervoerde AB Texel een breed scala aan agrarische producten, van aardappelen tot bieten, granen, bloembollen, cacao en koffie. Inmiddels beschikt AB Texel over een uitgebreide vloot, is het bedrijf internationaal georiënteerd en legt het zich voornamelijk toe op vier producten: pootaardappelen, consumptieaardappelen, meel en veevoer. Het hoofdkantoor is gevestigd op Texel maar de vloot is uiteraard gestationeerd op het vasteland. Eerder werden al vele andere bedrijven overgenomen, de laatste jaren onder andere Butter, de bulktak van Berghuis Assen, J.H. Bok uit Sneek, KLMV en SK & Bok.
MAN TGX 1st gen
Over DML
DML is opgericht in oktober 1997 door Edwin de Haan. Het beschikt over 7000 m² opslagcapaciteit verdeeld over zes gelijke compartimenten. Daar worden pootaardappelen, aardappelgranulaat en sinds 2012 ook graan opgeslagen. Drie compartimenten zijn gekoeld, voor de opslag van pootaardappelen, verder is er een graanhal, een opzakhal en een verlaadhal. Men heeft volgens de website van het bedrijf 11 schuifzeilopleggers, deze worden deels getrokken door eigen trucks en deels door een aantal vaste charters.
DAF XF105
Het nieuws is nog erg vers, maar wel bevestigd. Deze blogpost zal later aangevuld worden met het officiële persbericht, tot die tijd kunnen we genieten van een aantal archieffoto’s.
DAF XF95

DAF XF95

DAF XF95

Volvo FH12 1st gen

Scania 164

MAN TGX 1st gen

DAF XF105

Renault Magnum 3rd gen

DAF 95XF

Volvo FH 2nd gen

3 Comments

  1. edwin de haan 25 augustus 2016 Reply
    • Alex Miedema 25 augustus 2016 Reply
  2. Jan Van Pelt 26 augustus 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *