Kamaz stopt wellicht met Le Dakar

Kamaz zou na de komende Dakar voor ‘minstens een jaar of twee’ stoppen met Le Dakar, aldus CEO van KAMAZ, Sergei Kogogin. Het rallyteam blijft wel bestaan en aan de Africa Eco race meedoen, de beslissing gaat puur om Le Dakar. Of het echt zo ver komt ligt aan de ASO, verklaart Kogogin in een uitgebreid interview.Kamaz 4326Met name de regelgeving op het gebied van motoren zit de CEO dwars. Vanaf 2018 mogen de grotere moteren waar Kamaz in het verleden zo succesvol mee was niet meer gebruikt worden. Een nieuwe motor ontwikkelen kost miljoenen euro’s. Toen de nieuwe regels in gingen heeft Kamaz een Liebherr motor toegepast, maar voor 2018 moet er weer een nieuwe motor ontwikkeld worden, er moeten minstens twee trucks met een 13-liter motor in het team zijn. “We hebben de beste wil van de wereld, maar we hebben momenteel niet de mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen”, aldus Kogogin. “Het kost 10 miljoen euro om een team te onderhouden en goede resultaten te behalen. We hebben ook andere onderdelen van het bedrijf waar dit geld goed gebruikt kan worden.”Kamaz 4326Persoonlijk denk ik vooral dat het spierballentaal en dreigen is om wat meer de zin te krijgen van de organisatie. Voor de rally zou het vertrek van het team behoorlijk beroerd uit komen. Bij het Europese truckracen hebben we kunnen zien wat er gebeurt als het belangrijkste fabrieksteam uitstapt: de competitie is niet meer interessant en één voor één stoppen de andere grotere teams er dan ook mee.

Meer rallynieuws kun je vinden op dakartrucks.nl

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *