De oogst van 13 augustus 2007

We gaan weer verder met mijn eerste solo-oosteuropareis, dag 3 alweer. Mijn verslag van toen:
Een korte nacht gehad. Vergeleken met thuis is de kamer erg gehorig, er kwam ook veel licht van het plein binnen in de kamer, de gordijnen hielden niet echt licht tegen. Toen ik wakker werd regende het flink buiten. Eerst maar eens lekker ontbeten, toen ik daar mee klaar was, was het ondertussen droog en ben ik een stuk door de stad gaan wandelen. Tussen de middag de bus naar Ostrava gepakt, van die stad wilde ik het centrum ook wel eens bekijken. Toen ik op die bus stond te wachten kwam er ineens een vreemd blauw bestelbusje langs gereden, dat een Tatra bleek te zijn. Een oud prototype wat nu gewoon gebruikt word door de fabriek? Ook onderweg in de bus was te merken dat de meeste steden in de omgeving een eigen Tatra fabriek hebben, je komt regelmatig een spiksplinternieuw chassis-cabine tegen op de weg. Zelfs nog een paar hele grote herten gezien, die rustig stonden te eten in een graanveld.
In Ostrava heb ik hele stukken gelopen, maar een echt stadscentrum zoals wij dat kennen is er geloof ik niet… Bij een Vietnamees vlak bij het busstation wel een nieuwe rugzak gekocht, de oude was op. Bij het bus station even een hot dog gegeten, terwijl ik dat deed kwam er een man op me af die erg geinteresseerd was in mijn camera. Helaas sprak hij geen Duits of Engels, en ik geen Tsjechisch, dus echt veel kon ik er niet mee, maar ik vertrouwde hem maar niks, heb doeg gezegd en ben naar de andere kant van het busstation gelopen. 5 minuten later kwam er een politieauto aangereden op het busstation, deze namen de man in kwestie mee. 😕 Weer terug met de bus, even uitgerust in het hotel, en daarna naar Strambersk gelopen, wat tegen Kopřivnice aanligt. Maar waar Kopřivnice in een dal ligt en nog relatief vlak is, is Strambersk helemaal tegen een heuvel op gebouwd, een flinke wandeling dus, en het was best zuur toen bleek dat het enige restaurant daar op maandag dicht is :’) Weer terug gelopen naar Kopřivnice, daar bij één van de 4 supermarkten (er is een Albert, Plus, Kaufmarkt en een Lidl) wat eten gekocht en die op mijn kamer opgegeten.


Het uitzicht uit mijn hotelkamer. Daarna dus een flinke wandeling door de stad.LIAZ onbekend/overigLIAZ.Karosa lijnbusKarosa lijnbus.Karosa lijnbusKarosa lijnbus.SOR lijnbusSOR lijnbus.Avia A31Avia A31.Avia A21Avia A21.Avia A80Avia A80.Skoda FabiaSkoda Fabia.

Opel Kadett GSI.

Skoda.

Skoda.

Lada 2104.

Goede straatnaam!

Daewoo Nexia.

BMW E30.

Citroën BX.

Mitsubishi Colt.

Lada.


Skoda.

Renault 11.


Skoda.Skoda Felicia pick upSkoda Felicia pick up.FSC Lublin onbekend/overigFSC Lublin.VW Transporter T5VW Transporter T5.

Lada.

Mitsubishi.

Ostrava.SEAT TerraSEAT Terra.VW Transporter T4VW Transporter T4.Karosa lijnbusKarosa lijnbus.Karosa lijnbusKarosa lijnbus.Karosa lijnbusKarosa lijnbus.SOR lijnbusSOR lijnbus.Solaris Urbino 15Solaris Urbino 15.Karosa lijnbusKarosa lijnbus.Tatra T815Tatra T815.Onbekend aanhangwagenTatra T148Tatra T148.Tatra T815Tatra T815.Solaris Urbino 12Solaris Urbino 12.LIAZ 706LIAZ 706.

PriborTatra T813Tatra T813.

Weer terug in Kopřivnice. Avia A31Avia A31.

Stramberk.


VW Transporter T5VW Transporter T5.Subaru E10Subaru E10.Iveco EuroTechIveco EuroTech.

Wederom terug in Kopřivnice.

LIAZ onbekend/overigLIAZ onbekend/overig

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *