[video] Wereldprimeur: 1e volledig elektrische huisvuilwagen van GeesinkNorba


GeesinkNorba heeft met trots de eerste volledig elektrische achterlader tijdens de officiële productpresentatie bij GeesinkNorba in Emmeloord gelanceerd. Bij deze speciale gelegenheid was de burgemeester van Noordoostpolder, de heer Aucke van der Werff, aanwezig om deze wereldprimeur aan het publiek bekend te maken. De LI-ON Power Pro is zeer efficiënt, volledig elektrisch en milieuvriendelijker dan ooit.Emoss elektrotruckJens Becker, GeesinkNorba’s CEO, zegt: “de ontwikkeling van de LI-ON Power Pro is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling naar een duurzame afvalinzameling. Wij hebben deze vooruitstrevende technologie toegepast en ontwikkeld met het oog op een toekomst waarin onze klanten hun werkzaamheden uitsluitend milieuvriendelijk kunnen uitvoeren.”Emoss elektrotruckDe LI-ON Power Pro is ontwikkeld in combinatie met de energiezuinige Geesink GPM IV opbouw. Zowel het chassis als de opbouw van deze wagen wordt aangedreven door lithium-ion batterijen die voor een optimale gewichtsverdeling onder de laadbak zijn gemonteerd. De LI-ON Power Pro is zeer geschikt voor toepassing in grote steden waar weinig kilometers gemaakt worden en milieurestricties gelden. Dankzij de elektrische werking zijn er geen emissies zoals CO² en fijnstof. Bovendien is de wagen nagenoeg geluidloos. Dit maakt de LI-ON Power Pro zeer geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar praktische oplossingen en een bijdrage willen leveren aan de milieudoelstellingen.Emoss elektrotruckZeki Bolat, GeesinkNorba’s Group Marketing Manager, vult aan: “In 2001 zijn wij gestart met de ontwikkeling en productie van de eerste hybride huisvuilwagen. In samenwerking met onze Zweedse klant Renova AB hebben wij in 2003 de eerste 14 hybride wagens aan hun mogen leveren. Aan de heer Lars Thulin, die in die periode werkzaam was voor Renova, dan ook de eer om met een symbolische druk op de knop de eerste volledig elektrische huisvuilwagen te onthullen.”Emoss elektrotruckSinds 2003 gaan de hybride voertuigen van GeesinkNorba de hele wereld over; van Singapore en Istanbul tot Barcelona, Londen, Parijs, Amsterdam en Breda. De Gemeente Breda heeft inmiddels meerdere hybride voertuigen van Geesink in hun wagenpark. Volgens de heer Chris de Graaf van Breda hebben voertuigen met Hybrid Plug-In technologie zich inmiddels volop bewezen in het veld. “De bewoners en vooral de bedieners zijn heel enthousiast over deze milieuvriendelijke en geluidsarme voertuigen. Zij willen niet meer anders,” zegt hij tot besluit.Emoss elektrotruckGeesinkNorba ziet een sterke toename in de vraag naar milieuvriendelijke voertuigen. Een goed voorbeeld hiervan is de order van 31 hybride achterladers die wij afgelopen week van het Zweedse bedrijf Renonorden hebben mogen ontvangen, en zes hybride MF twee compartiment wagens voor Suez in Frankrijk.Emoss elektrotruckMet de ontwikkeling van de LI-ON Power Pro speelt GeesinkNorba in op de toenemende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen, waarbij rekening wordt gehouden met kostenefficiency, kwaliteit en optimale prestaties. De ontwikkeling van de eerste volledig elektrische achterlader is tot standgekomen door een samenwerking tussen Emoss uit Oosterhout en GeesinkNorba uit Emmeloord.Emoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruckEmoss elektrotruck

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *