Paasraces 2017

Scania T113Gisteren en vandaag waren de paasraces in Zandvoort. Vandaag ben ik er niet bij (omdat ik morgen richting Morocco Desert Challenge vertrek), gisteren wel, zodat ik de kwalificaties, de eerste race en de sfeer op het paddock mee kon maken.

Leuk, ze hebben een spandoek voor me opgehangen bij de eettent tegenover het (door Kleyn gesponsorde) tijdelijke Dutch Truckracing hoofdkantoor.


De briefing. Samenvatting: Cees moet een wekker kopen, Werner mag niet botsen en niemand mag offroaden of sneller dan 160 gaan.
Een Porschecup en de Supercar Challenge in het voorprogramma van de trucks.

Scania meerdere
De Scania S580 van Krommenhoek heeft hier een eigen blogpost.Peterbilt meerdereOnbekend meerdere (diverse merken)Volvo F12Onbekend meerdere (diverse merken) Mini-bergersmeeting.Mercedes-Benz Axor MP2Scania T500Scania T500Mercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Axor MP2Scania T112Onbekend meerdere (diverse merken)Scania T143DAF 85Onbekend meerdere (diverse merken)Scania T124Volvo VMMercedes-Benz Axor MP2MAN TGS 2nd genDe Belg Sebastien Delchambre reed zijn eerste allereerste truckrace met een van hat Lion team gehuurde racetruck. Zijn doel was om te finishen en de truck op de baante houden. Tot nu toe (op het moment van schrijven moet de derde race nog plaatsvinden) missie geslaagd!Scania T113 Ferry van Drunen had hier wel even moeiet met binnen de lijntjes te kleuren. Scania eigenbouwDAF 85MAN TGS 2nd genScania eigenbouwScania meerdereVolvo F12Onbekend meerdere (diverse merken)Scania T124Scania T124Ja, je ziet het goed, de remmen van Cees Zandbergen staan hier in de brand. Dit koste hem een paar bochten voor de finish zijn tweede plek.

Werner Lenz won de race op zaterdag.

Erwin Klein Nagelvoort werd tweede.

Cees Zandbergen, hier geflankeerd door zijn dochter, werd derde.

De Nederlandse truckracers komen 30 juni tot en met 2 juli weer in actie op de Nürburgring op het grootste truckfestival van Europa en bij de finaleraces op Circuit Zandvoort op 7 en 8 oktober.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *