RETTmobil 2017

Van 10 tot en met 12 mei 2017 werd in Fulda de beurs ‘Rettmobil’ georganiseerd. Heel veel ambulances, behoorlijk wat brandweer en nog een vleugje politie en THW. Het materieel was erg mooi, maar de beurs beviel me niet echt. Eigen chuld overigens, normaal gesproken ben ik zo vroeg mogelijk op een beurs en als het even kan ben ik voor de officiele opening al weer buiten, maar dit keer kon ik door omstandigheden pas vrij laat voor de poort staan. Het was stervensdruk, gelukkig ging iedereen tussen half één en één uur massaal in de rij voor de Bratwurststand staan, dus die 30 minuten kon ik een paar plaatsjes schieten die iets minder verschrikkelijk zijn dan de rest. In deze blogpost vind je een paar van de interessantste nuveraardigheden die er op de beurs te zien waren, de komende weken verschijnt de hele serie voertuigen in blogposts per type (en in een paar extreme gevallen per voertuig). VW Crafter 2nd genVan de diverse aanwezige nieuwe generatie VW Crafter was die van WAS het opvallendst. Land Rover DefenderOm de autowrakken voor demonstraties te verplaatsen werd een Land Rover Defender ingezet.Mercedes-Benz SprinterMijn oud collega’s van Visser hadden geen eigen stand maar stonden met een Limburgse Mercedes-Benz Sprinter op de Ambulanz Mobile stand.Mercedes-Benz Actros MP3Deze waterwerper is zijn leven begonnen als Mercedes-Benz Actros MP3.Mercedes-Benz Atego MP4Door Ziegler opgebouwde Mercedes-Benz Atego MP4.Ziegler Z6Ziegler Z6 van de Bundeswehr.Unimog U4023Unimog U4023 van de ASB.Mercedes-Benz SK 88Dit kontje van de THW trok veel bekijks.BMW 2-serieBMW 2-serie voor het Beierse Rode Kruis.Iveco DailyNederlandse Iveco Daily.MAN TGM 3rd genMagirus ladderopbouw op MAN TGM 3rd gen.VW Transporter T3De enieg aanwezige oldtimer die ik heb ontdekt was een Malteser VW Transporter T3.Ford Transit CustomFord Transit Custom door Miesen.Yamaha TricityYamaha Tricity, voor de motoragent zonder motorrijbewijs.Volvo V90De Volvo V90 is nog maar net op de markt, maar Nilsson heeft er al een ambulanceversie van.Skoda KodiaqTerwijl je omkwam in de Audi’s en VW’s had het Tsjechische zusje slechts één vertegenwoordiger op RETTmobil, een Skoda Kodiaq.Mini CountrymanBorn in Born, de Mini Countryman.Ford MustangWaarschijnlijk het meest nutteloze voertuig van de beurs (maar ik zou m alsnog graag eens testen 😉 ), de Ford Mustang.VW Crafter 2nd genZonder Iginio Voorhorst van VB-Airsuspension had ik de beurs glad gemist, dus ik sluit af met een foto van hun stand, waar de nieuwe VW Crafter centraal stond.

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *