OK, doei: Volkswagens bij de politie

De afgelopen jaren reed de Nederlandse politie vrijwel uitsluitend met Volkswagens, na een op zijn minst dubieus te noemen aanbesteding. Nu is er een nieuwe aanbesteding gedaan (in delen dit keer) en zoals de stand nu is, worden de nieuwe generatie politiebusjes Mercedes-Benz Vito’s terwijl de Tourans worden opgevolgd door de Mercedes-Benz B-klasse. Nu niet gaan roepen dat Mercedes duur is en gaan huilen over de besteding van je belastinggeld, want dan heb je dus echt niet begrepen hoe een aanbesteding werkt. In deze blog nog een kans om de Volkswagens bij de politie even uit te zwaaien. VW Touran.VW Touran.VW Transporter T5.VW Golf.VW Golf.VW Transporter T4.VW Transporter T5.VW Transporter T5.VW Touran.VW Touran.VW Golf.VW Golf.VW Transporter T5.VW Golf.VW Transporter T5.VW Transporter T5.VW Touran.VW Touran.VW Touran.VW Crafter 1st gen.VW Transporter T5.VW Transporter T5.VW Touran.VW Transporter T5.VW Transporter T5.VW Touran.VW Transporter T5.VW Transporter T5.VW Transporter T5.VW Transporter T5.

Alex Miedema

View Comments

  • @AvanderMeulen
    Bij een aanbesteding zoals de politie doet wordt niet alleen naar het type auto gekeken, maar ook naar het gehele onderhoudscontract en de inruilwaarde wanneer de auto's voor de politie 'af' zijn, hier kan dus uitkomen dat MB uiteindelijk goedkoper of gunstiger is voor de politie van VW of Ford oid.
    Kijk maar eens naar de Doktersdienst van Fryslan, deze rijden ook in grote 'dure' wagens rond maar dit contract kon wel eens heel gunstig zijn.

    Het is niet de directe aanschafprijs voor consumenten die bepaald welke auto gereden wordt. Anders dan zou de politie alleen maar in Dacia's en Kia's rondrijden ;)

  • Kort verhaaltje, maar ik zou graag de uitleg erbij willen zien dat MB goedkoper is dan VW of welke dan ook. MB staat te boek als duur en luxe, dus dat denkbeeld is niet zomaar aan de kant te zetten.

Recent Posts

De oogst van week 18 2021

Deze week lekker veel bijvangst van mijn bezoek aan Henkietoys, want als je in Oudehaske zit zijn Heerenveen en Joure…

6 uur ago

[video] Volvo L465 Kipper uit 1962 – Anne de Boer

"Dag Miedema, hier een foto van een Old-timer Volvo L465 Kipper uit 1962. Eigenaar bekend maar om reden van privacy…

17 uur ago

Tadaaa! Spaansen heeft haar eerste MAN TG3 afgeleverd gekregen

Eerder deze week heeft Bakkerij Pon een taart afgeleverd bij Spaansen in Winkel. Om dat te vieren hadden ze ook…

20 uur ago

De geweldig goed gevulde prijzenpot van de jubileumquiz!

Nog heel even en de jubileumquiz komt online. Maar wat kun je eigenlijk winnen? Dat staat hier onder! Er zijn…

1 dag ago

Nieuwe Tekno modellen week 18 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

2 dagen ago

Tweemotorige Opel C-Kadett als puller

Op het 14de Internationale Treffen Opel Power Nederland wat op 18 augustus 2007 te Sevenum georganiseerd werd, spotte ik deze…

2 dagen ago