Piaggio lanceert nieuwe Ape Classic 400 en Ape Calessino 200

De Piaggio Ape is al bijna zeventig jaar een begrip, binnen en buiten Italië. De compacte, handige bedrijfswagen van Piaggio is als SiSi Rider wereldberoemd, en ook de Ape Calessino heeft als charmante boulevard cruiser het hart van menigeen verovert. Op basis van de bekende, sterke eigenschappen van de Ape Series introduceert Piaggio nu de nieuwe Classic Pick-Up en Calessino 200. Herkenbaar als altijd, met de technologie van nu.Piaggio Ape CarDe oorspronkelijke Ape dateert uit 1948 en sindsdien heeft de kleine, compacte bedrijfswagen zich ontpopt als een een unieke, sympathieke en veelzijdige bedrijfswagen die door zijn afmetingen en wendbaarheid met name in de stad uitkomst biedt. De driewielige bedrijfswagen werd de afgelopen decennia – in 1982, 2008 en 2014 – verder aangescherpt en gemoderniseerd. Uiteraard met behoudt van zijn kenmerkende looks en karakter, en de veelzijdigheid aan toepassingen, met onder andere een pick-up, gesloten en Cross Country variant. De nieuwe Ape Classic 400 die Piaggio nu introduceert, schrijft een nieuw hoofdstuk in dat zeven decennia lange succesverhaal.Piaggio Ape CarRetro looks
Uiterlijk is de nieuwe Ape Classic herkenbaar aan het gerestylde front met retro looks en onder meer het nieuwe Portalogo en nieuw ontworpen spatbord. Ook het interieur wijkt af van dat van de overige Ape-uitvoeringen en is voorzien van een compleet nieuw dashboard. Bovendien rust de complete carrosserie – leverbaar in de kleuren Artic White en Charming Blue – op een nieuwe lichtgewicht structuur. Voor de aandrijving zorgt een moderne Euro 4 eencilinderkrachtbron met elektronische brandstofinjectie.

De nieuwe Ape Classic 400 Pick-Up is nu te bestellen bij de geautoriseerde Piaggio Commercial Vehicles-dealers, vanaf € 9.918,04*.

Lifestyle-Ape voor vier inzittenden
Tegelijk met de Classic Pick-Up introduceert Piaggio ook de Ape Calessino 200, voorzien van diezelfde nieuwe Euro 4-technologie. Deze vierpersoons lifestyleversie van de Ape behoeft nauwelijks nog een introductie en is vooral in badplaatsen een graag geziene gast.Piaggio Ape CarUiterlijk heeft de Ape Calessino 200 een verregaande update gekregen. Nieuw zijn bijvoorbeeld het gewijzigde merklogo in het front, een nieuw voorspatbord, gerestylde voorportieren, het reservewiel met cover achterop, een achterlichtunit in dezelfde kleur als de voorste lichtclusters, Ape-aanduiding op de wielcovers en verbrede spartbordranden. Qua kleur biedt de nieuwe Calessino 200 keuze uit Western Red, Artic White en Charming Blue.

Vanbinnen is de 2017-Calessino 200 onder andere te herkennen aan de nieuwe zittingen met bruine biezen en het compleet nieuwe dashboard, uitgevoerd in de kleur van de stoelen.

Net als de Ape Classic Pick-Up is de Ape Calessino 200 uitsluitend leverbaar via Piaggio Commercial Vehicles. De vanafprijs: € 7.983,51*.Piaggio Ape Car*) Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en legeskosten.

NET ZO INTERESSANT

2 Comments

  1. Kris 25 april 2022 Reply
    • Alex Miedema 25 april 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *