Uit de oude doos: Dakar 2cv

Tja, dan krijg je deze fotos toegestuurd, 10 jaar geleden gemaakt op de Citromobile in Utrecht en dan toch nog het lef hebben er nu iets mee te doen. In dit geval (en twee komende blogs) doen we dat lekker. Dus allemaal mee in de tijdmachine naar 2007. Toen sandalen in sokken nog hip waren

Bij het zien van deze Citroen 2cv in rallyuitvoering zou je denken dat het om een wat ouder model gaat wat door liefhebbers is opgeknapt maar het tegendeel is waar. Deze 2cv bestuurd door Cyril Rabas heeft in 2005 en 2007 daadwerkelijk deelgenomen aan Dakar. In 2005 haalden ze de finish niet door een kapotte koppeling en in 2007 werden ze het slachtoffer van een niet werkend computersysteem waardoor ze geramd werden door een andere deelnemer.

Wat deze auto bijzonder maakt is dat het geen gewone 2cv maar een 4×4 en dat werd bereikt door de auto van twee motoren te voorzien, eentje voorin en eentje achterin.

Well Alex send me these pictures he took 10 years ago in 2007 on the Citromobile in Utrecht and still we are gonna do something with these pictures.And they are two other blogpost planned with some strange stuff from 2007.  So hop aboard the time machine and join me on a trip back to 2007 when socks in sandals were allowed.

At first glance you would think that somebody restored a former Dakar 2cv but thats not what it is. This 2cv was piloted by Cyril Rabas and competed in the 2005 and 2007 Dakar rally’s. Both non finishes, in 2005 a broken clutch prevented that and in 2007 they were hit by an other car.

What is really special about this car is that is an 4×4 and they pulled that of by shoving one engine in the back and one in the front.

  

 

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *