Volvo FMX 8×4 met kruipversnellingen voor zware taken Allgroen bv

Voor de aanleg en het onderhoud van groen-, grond- en infrawerk heeft Allgroen Dordrecht een Volvo FMX 8×4 met een VDL 30-tons haakarmsysteem en Epsilon autolaadkraan aangeschaft, geleverd door P. Ruizeveld B.V. Bijzonder is dat de kraan elektrisch wordt aangedreven met een Electric PTO van Wierda Hybrid Technologies. De truck is tevens voorzien van Volvo I-Shift met kruipversnellingen en werd geleverd door Volvo Group Truck Center in Alblasserdam.

Met een 10-tons vooras, 33-tons tridemstel met gestuurde 10-tons naloopas is de bouwtruck multifunctioneel inzetbaar voor aan- en afvoer van grond, zand, steen en groenafval. De Volvo FMX is de vierde kraanwagen in het wagenpark van het bedrijf, en de eerste Volvo. Pieter Vroom, eigenaar: “We waren met name onder de indruk van het sterke chassis van de Volvo FMX. Op advies van Volvo Group Truck Center hebben we gekozen voor kruipversnellingen, ook achteruit. Zeker in combinatie met Volvo Dynamic Steering kan de chauffeur hiermee met zware vrachten heel precies manoeuvreren.”

Hybride
Het hybride kraansysteem stelt Allgroen in staat om geluidsarm en uitstootvrij te laden en lossen. Vooral in de stad biedt dit voordelen voor de directe omgeving. De accu biedt tot vijf uur stand-alone kraantijd. Mocht dit niet genoeg zijn, dan neemt de PTO van de Euro 6-motor de aandrijving over. Allgroen is het eerste groenbedrijf met dit hybride systeem in de omgeving van Dordrecht. “Als groenspecialist zijn wij bewust bezig met de duurzame buitenruimte”, aldus Vroom. De verlaging van plaatselijke emissies wordt nog verder verlaagd door toepassing van GTL Fuel (Gas-to-Liquids). Allgroen gebruikt deze biologisch afbreekbare, synthetische brandstof sinds een aantal maanden voor alle machines en voertuigen.

Technische back-up
Allgroen is onder meer actief in groenbeheer voor gemeenten en waterschappen. Daarbij is het bedrijf oproepbaar voor calamiteiten, zoals het weghalen van bomen. Vroom: “We moeten van ons materieel op aan kunnen in zulke situaties. Met deze Volvo FMX en de technische back-up van Volvo Group Truck Center heb ik er alle vertrouwen in dat we de komende jaren kunnen uitrukken wanneer dat nodig is.”

Volvo Financial Services
“Om voor onze dienstverlening niet afhankelijk te zijn van derden, kiezen we ervoor zoveel mogelijk zelf te investeren, wat heeft geresulteerd in de aanschaf van deze vierde kraanwagen. Volvo Group Truck Center kon ons zelfs helpen met een scherpe financiering via Volvo Financial Services (VFS)”, besluit Vroom.

Over Allgroen bv
Allgroen bv groeide in 35 jaar tijd uit van een hoveniersbedrijf tot een all-round dienstverlener in groenvoorzieningen, grond- en infrawerken. Het bedrijf heeft een modern wagen- en machinepark en verhuurt tevens materieel met chauffeur en/of machinist. Met veertig medewerkers wordt gewerkt voor tal van opdrachtgevers, zoals gemeentes, waterschappen, woningbouwcoöperaties, bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen en particulieren in de wijde omgeving van Dordrecht.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *