Citroën DS Palm Beach Décapotable by Henri Chapron


Terwijl de reguliere Citroën DS een groot succes was, was de cabrio-versie dat niet. Tussen 1961 en 1971 werden er slechts 1365 door Henri Chapron gebouwd voor Citroën. De belangrijkste reden voor het ontbreken van succes? De torenhoge prijs. Dus wat doe je? Je maakt een versie die het dubbele van de reguliere kost! Dat was de Palm Beach uitvoering, tussen 1962 en 1964 zijn er slechts 30 stuks gebouwd. Ik had er nog nooit van gehoord, laat staan gezien. Tot ik dit exeplaar op een industrieterrein inStiens zag staan, nota bene naast een Citroën SM (die komt inde personenwagenblog van deze maand aan bod). Wie meer over de Palm Beach DS wil weten verwijs ik graag door naar de Autozeitung.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *