Gerrit Zuurmond met MAN naar Le Dakar


Het Rainbow Truck Team heeft zich ingeschreven voor Le Dakar 2018. Voor de 5e keer zal het team aan de start verschijnen van de zwaarste rally ter wereld. Nieuw is echter dat deze editie het team zal deelnemen met de MAN rally truck. Ook gaat het team dit keer de service zelf organiseren, waar voorheen een beroep werd gedaan op Ginaf Rally Service. Naast de MAN rally truck zal het team met een eigen service truck en een service bus afreizen naar Zuid-Amerika. De service bus is een splinternieuwe MAN TGE bestelwagen. Deze wordt in samenwerking met sponsor Rosier van den Bosch door MAN beschikbaar gesteld aan het team. De 4×4 aangedreven bus zal speciaal worden geprepareerd voor (snelle) assistentie tijdens de rally.

Formatie deelnemers
Doordat dit jaar de service in eigen hand wordt genomen, zal het aantal teamleden dat meegaat in de rally groter zijn. Namens het Rainbow Truck Team zijn er 8 personen ingeschreven voor deelname aan de rally. Belangrijke naam die ontbreekt is die van Gerrit van Werven, hij zat afgelopen 4 jaar achter het stuur. Maar Gerrit heeft aangegeven deze keer thuis te willen blijven. Dus zal de MAN rallytruck, net als in Marokko, bestuurd worden door Gerrit Zuurmond. De stoeltjes naast hem in de cabine worden bezet door monteur Klaas Kwakkel en navigator Jasper Riezebos. Jasper heeft na zijn positieve ervaringen in Marokko de voorkeur uitgesproken om met de rallytruck mee te gaan, in plaats van zelf deel te nemen met de motor. De service truck zal worden bemand door technisch specialisten Matthieu Mensink, Henk Schuiling en Peter van Dorth. Daarnaast zullen Gerrit Wieberdink en Marc de Haan tijdens hun debuut de 4×4 service bus besturen. In de gezamenlijke rol als teammanager gaan zij het team ter plaatse ondersteunen met de organisatie en (snelle) assistentie.

Sponsorreis
Speciaal voor sponsoren en relaties van het Rainbow Truck Team wordt er wederom een fantastische Dakar reis georganiseerd. Een unieke kans om zelf de rally van dichtbij mee te maken en te ervaren. De reis zal, net als voorgaande jaren, speciaal worden samengesteld voor het Rainbow Truck Team. Exacte invulling en nadere informatie hierover volgt. Heb jij interesse in deelname aan deze spannende reis? Stuur het team gerust een mailtje, dan houden ze je op de hoogte. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit zeer de moeite waard is!

RTL GP Pre-proloog
Op zondag 5 november 2017 zal het Rainbow Truck Team aanwezig zijn tijdens de RTL GP Dakar Pre-Proloog op het Eurocircuit te Valkenswaard. Bezoekers krijgen daar de mogelijkheid leden van het team te ontmoeten en de truck van dichtbij te bekijken.

Le Dakar 2018
De 40e editie van Le Dakar start op 6 januari in Lima, Peru. De rallykaravaan trekt vervolgens via Bolivia naar Argentinië, waar op 20 januari de finish is in de plaats Córdoba.

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *